HEALTH TIPS

Klaar voor een succesvol ondernemersjaar? Zo hou je voornemens wél vol

Waarom geven de meesten zo snel op met goede voornemens, en hoe hou je dan wél vol? Je ontdek het in dit blogartikel.

By
PEAK Coaching
1 januari 2024

75% van de mensen maakt ze, maar na amper 2 weken verdwijnen ze vaak. Jawel, we hebben het over het cliché van die ‘goede voornemens’. Omringd door feestelijkheid en gezelligheid beloof je jezelf om 2023 anders aan te pakken. Dat buikje eraf, minder alcohol drinken, gezonder eten of een abonnement in de lokale fitness aangaan.

Goede voornemens werken niet. Wat dan wel? 

Je merkt al snel dat het na 2 weken al zwoegen is om vol te houden. Niet meer omringd door die motiverende feestelijkheid en gezelligheid, merk je dat het veel moeilijker is om motivatie te vinden om na een lange werkdag te sporten. Uiteindelijk plof je in de zetel en dat abonnement van de lokale fitness belandt ergens in een schuif. Back to reality, en dan komen de schuldgevoelens.


Zo gaat het vaak met al die voornemens. Is er dan een manier om ze écht vol te houden, en niet te vervallen in oude destructieve gewoontes?

Small habits maken je doelen haalbaar en duurzaam

Klein beginnen is key. Ambitieus zijn is natuurlijk eigen aan een ondernemer pur sang als jij. Maar in dit geval is het goed om te starten met bescheiden doelen. Als je nog geen 5 km liep, leg jezelf dan ook niet meteen op om in 2023 een marathon te lopen. Wees ambitieus, dat siert je, maar bouw liever op. Van niks naar alles gaan is niet haalbaar, en zorgt voor onnodige druk. 

Door kleine stappen te nemen, maak je je doelen realistischer en dus ook haalbaarder. Het is gemakkelijker om wekelijks 5 km te lopen dan elke week 20 km. Begin met 5 als doel, en misschien komt die 20 daarna wel! 

Een mooi voorbeeld van kleine doelen met grote resultaten is dat van onderneemster Sarah Parent van Go Forest. Na een pakkende diagnose hielpen we haar op weg met small habit coaching.

Zit je levensstijl in de weg? Wees een bewuste Bourgondiër

Als ondernemer hou je misschien wel van een glas wijn en van op restaurant gaan. We vragen je om dat zo te houden. In 2023 geen alcohol meer of niet meer op restaurant gaan? Schrappen maar. De overvolle agenda en de druk om contacten te onderhouden zorgen vaak voor een Bourgondische levensstijl. Het is wél mogelijk om dat te combineren met een bewustzijn over je gezondheid. Daarom belichaamt PEAK Coaching ‘de bewuste Bourgondiër’. Dat betekent ‘zondigen’ combineren met kleine gewoontes die op lange termijn je gezondheid bevorderen.

Hoe ben je dan precies bewust Bourgondisch? Simpel: balans houden. Heb je een stevig etentje achter de rug, Côte à l'os met bearnaise en frietjes? We hopen dat het gesmaakt heeft. Kies de dag erna bijvoorbeeld voor een dagje vasten, of nuchter sporten. Je hebt genoten van een lekker etentje, en de dag erna krijgt je lichaam de tijd om terug op adem te komen en te herstellen. Remember: balans. Yin en yang!

Een accountability partner als rots in de branding

Als je er alleen voor staat, is het moeilijker om gemotiveerd te blijven. Jezelf moeten oppeppen wanneer je business al zoveel energie vraagt, kan best lastig zijn. Door iemand in je leven te hebben die je ‘accountable’ houdt, hou je langer vol en blijf je gemotiveerd. Dankzij een persoonlijk traject met een van onze PEAK coaches heb je een rots in de branding, een accountability partner om vol te houden. Een soort vertrouwenspersoon.

Via DE PEAK Coaching app boek je personal training, duo training, yoga, massage of mental coaching, precies waar en wanneer je wil. Na die lange werkdag je niet meer moeten verplaatsen en een van onze coaches met een brede glimlach op jouw oprit zien staan: dan kun je niet anders dan gemotiveerd zijn én blijven!

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen om je goede voornemens vol te houden op lange termijn? Boek vrijblijvend een kennismakingsgesprek en ontdek het!

RECOVERY

De voordelen van massage: ontspannen en opladen voor high performers

RECOVERY

Prestatie en herstel voor ondernemers

Wij zetten jouw gezondheid in onze agenda.
Stel niet langer uit en maak nu werk van jouw eerste stappen richting jouw persoonlijk doelen. Jouw welzijn komt op de eerste plaats.
BOEK JOUW GRATIS INTAKE
Boek gratis jouw intake.
Vertel ons wat je nodig hebt en we leggen samen je persoonlijke doelen vast.
Kies hoeveel keer per week je wil trainen.
Leg je eerste sessie vast via de app en kies waar je wil sporten.
Komt er toch iets tussen? Annuleer je sessie tot 24 uur op voorhand zonder ze kwijt te spelen.