HEALTH TIPS

Waarom je als bewuste Bourgondiër niet bang moet zijn om je te laten gaan tijdens de feestdagen

Ben je ondernemer en vind je het soms moeilijk om aan je gezondheid te werken door je onregelmatige levensstijl? Een glas wijn voor tv, contacten onderhouden met een uitje naar je favoriete restaurant, een dagschotel van de supermarkt voor tijdswinst. Je kent het wel, ondernemen gaat vaak gepaard met een Bourgondische levensstijl. En de feestdagen komen eraan: apero en hapjes, feestelijk buffet en daarna nog enkele glaasjes. Bezorgd om je gezondheid in aanloop van de feestdagen? Bang voor die snelle kilootjes of dat onfitte gevoel?

By
PEAK Coaching
13 december 2022

We begrijpen je. Het is dan ook moeilijk te weerstaan, omringd door gezelligheid en al dat lekkers. In deze blog ontdek je hoe je zelfs met een Bourgondische levensstijl gezond en fit blijft. En ja, dat is perfect mogelijk. PEAK Coaching belichaamt ‘de Bewuste Bourgondiër’.

Geen extreem gedoe, wel haalbare stappen

Wat is het nut van een maand geen alcohol drinken als je je de maand erna ladderzat drinkt? Niets! Je mag dus best op restaurant gaan en een glas wijn drinken, dat willen we je niet ontnemen. Wat wél werkt, is een bewustzijn hebben over je gezondheid en hoe je die kan verbeteren met simpele, kleine stappen. Gezondheid is geen raketwetenschap die enkel weggelegd is voor atleten. Met kleine ingrepen kun je op lange termijn al grote resultaten boeken.

Dus, je geniet van het leven, maar je durft ook tegenwicht geven aan dat restaurantbezoek of glaasje wijn. De dag nadien nuchter sporten of eens vasten? Prima idee. Dit is hoe je gezondheid volhoudt.

Een gezondheidsgoeroe die je belooft om met een crashdieet je leven te veranderen binnen de drie maand, die zal je bij PEAK Coaching niet vinden.

"Onze fantastische PEAK coaches geloven in duurzame én vooral haalbare stappen die vol te houden zijn op lange termijn. Wij zijn geen bodybuilders. Een gezondheidsgoeroe die je belooft om met een crashdieet je leven te veranderen binnen de drie maand, die zal je bij PEAK Coaching niet vinden. Een traject waar niks nog mag is niet te volharden. De trainers gaan met de ondernemer een duurzaam coaching traject aan, want gezondheid is iets waarover je altijd bewust moet zijn. Niet enkel voor een korte periode van enkele maanden om daarna weer te vervallen in je oude gewoontes.” vertelt CEO Seppe.

Aan de slag met jouw goede voornemens voor 2023


Wat zijn jouw goede voornemens voor 2023? Al een lijstje gemaakt? Schreef je ‘nooit meer snacken op’? Schrappen maar, wees wat milder voor jezelf en vervang het met haalbare stappen


We helpen je op weg met enkele tips:

  • Snack je 2 à 3 keer per week voor de tv? Probeer eens terug te draaien naar 1 keer per week. Vervang de rest door een beweegmoment!
  • Restaurantbezoekje met alles erop en eraan, voorgerecht en dessert? Experimenteer de dag erna met vasten. Laat eens 15 à 16 uren tussen ontbijt en avondmaal. Het geeft je lichaam even de rust om te herstellen. Resultaat? Meer energie en hernieuwde focus! Opgelet: vrouwen vasten beter niet tijdens de menstruatie omdat het de hormonen beïnvloedt.
  • Elke dag een glas wijn? Kies liever 1 à 2 ‘wine and dine dagen van de week’. Tijdens de feestdagen mogen dat er misschien drie zijn. Drink de rest van de dagen geen alcohol. Het voordeel? Je kan een beetje zondigen, én je houdt het gezond op de andere dagen.

Daag jezelf uit om je lijst aan te vullen met kleine zaken die op lange termijn grote resultaten kunnen opleveren. Je zal zien, je houdt het langer vol. Het probleem met vele goede voornemens? Meteen van niks naar alles gaan. Je liep nog geen 5 km en wil direct een marathon knallen. Dat werkt niet. Begin met kleine stappen en bouw op waar nodig. First things first, je komt er wel!

Ontdek hier hoe PEAK coaching jou kan helpen om stap voor stap een gezonder en meer gemotiveerd persoon te worden.

BEWEGING

Je conditie verbeteren: de ultieme gids

PODCAST

Brent Luyckx van 4Gold over DNA-inzicht om je gezondheid, herstel en prestatie te verbeteren

Wij zetten jouw gezondheid in onze agenda.
Stel niet langer uit en maak nu werk van jouw eerste stappen richting jouw persoonlijk doelen. Jouw welzijn komt op de eerste plaats.
BOEK JOUW GRATIS INTAKE
Boek gratis jouw intake.
Vertel ons wat je nodig hebt en we leggen samen je persoonlijke doelen vast.
Kies hoeveel keer per week je wil trainen.
Leg je eerste sessie vast via de app en kies waar je wil sporten.
Komt er toch iets tussen? Annuleer je sessie tot 24 uur op voorhand zonder ze kwijt te spelen.