RECOVERY

De voordelen van massage: ontspannen en opladen voor high performers

Onze dagen lijken altijd propvol te zitten: werkmails, de kinderen en hun hobby’s, je sociaal leven, social media... Een massage klinkt voor de meeste mensen als een zalige ontspanning. Het is leuk, maar wist je dat een massage ook heel wat gezondheidsvoordelen heeft? Je haalt er het meeste uit als je je massage plant op het juiste moment en vooral: achteraf veel water drinkt! In deze blog lees je er alles over.

By
PEAK coaching
21/04/2023

De voordelen van een massage:

Een massage biedt heel wat voordelen voor je lichaam en je geest.

 • Massage verbetert het immuunsysteem: Door regelmatige massages verbetert je weerstand tegen ziektes. Je lichaam maakt namelijk meer witte bloedlichaampjes aan en het stresshormoon cortisol wordt verminderd. Hierdoor wordt je immuunsysteem sterker. En jij dus minder snel ziek.
 • Je slaapt beter: Massage zorgt ervoor dat je sneller in slaap valt, en dat de slaap zelf dieper is. Tijdens de massage wordt namelijk serotonine geproduceerd, dat ervoor zorgt dat je beter slaapt. Zoek je nog meer tips om je slaap te verbeteren? Die lees je hier.
 • Vermindering van spierspanning: Massage vermindert spierspanning en en maakt knopen in de spieren los. Zo verzacht massage pijn en verbetert het je flexibiliteit.
 • Verbeterde bloedcirculatie: Massage bevordert je bloedcirculatie, wat leidt tot een betere zuurstof- en voedingsstoffenafgifte aan de spieren en organen. Dat bevordert het herstel van je spieren.
 • Betere concentratie: Massage kalmeert je geest, waardoor je helderder kunt denken. Het is dus zelf een goed idee om je te laten masseren voordat je een belangrijke beslissing moet nemen ;-).
 • Vermindering van stress: Stress kan leiding tot spierspanning, spanningshoofdpijn, slaapstoornissen of een minder effectief immuunsysteem. Massage verlaagt de cortisolspiegel, het stresshormoon. Bovendien zorgt een moment van zelfzorg en aandacht voor je lichaam ook voor minder stress en een groter gevoel van welzijn.

Lees hier meer over de voordelen van een massage.

Een vrouw krijgt een ontspannende massage

Een massage, wanneer plan je dat het best in? 

Een beste moment voor een massage is er eigenlijk niet. Dat hangt af van persoonlijke voorkeur en levensstijl. Hier zijn enkele zaken om rekening mee te houden:

 • Avond: Een massage aan het einde van de dag kan helpen om de spanning van de dag los te laten en je voor te bereiden op een goede nachtrust. Het kan helpen om je spieren te ontspannen en alvast rustig te worden. 
 • Weekend: Een massage in het weekend kan een geweldige manier zijn om je werkweek ook echt af te sluiten en los te laten, zodat je het meeste uit je weekend kunt halen. 
 • Middagpauze: Als je een drukke werkdag hebt, kan een massage tijdens je middagpauze een effectieve manier zijn om stress te verminderen en je energie weer op te laden voor de rest van de dag. Een korte massage van 30 minuten kan al voldoende zijn om spanning te verminderen en je weer fris en gefocust te voelen.

Een belangrijk deel van je massage: water drinken!

Na een massage is het belangrijk om voldoende water te drinken. Hier zijn enkele redenen waarom water drinken na een massage essentieel is:

 • Hydratatie: Bij een massage komen er gifstoffen vrij uit de spieren en weefsels, en wordt bloedcirculatie verzonden. Het drinken van water na een massage kan helpen om deze gifstoffen af te voeren en je lichaam te hydrateren.
 • Herstel: Massage - vooral een stevige massage - kan soms leiden tot lichte spierpijn of stijfheid. Als je voldoende water drinkt verminder je de kans op spierpijn.
 • Algemeen welzijn: Water drinken is ook gewoon belangrijk voor je algemene gezondheid. Het helpt je nieren goed laten functioneren, houdt je huid gezond en je lichaam in balans.

Wil je een massage proberen bij PEAK coaching, bekijk dan hier ons aanbod.

HEALTH TIPS

The future leader is a healthy leader

SLAAP

De effectiefste aanbevelingen om je slaap te verbeteren

Wij zetten jouw gezondheid in onze agenda.
Stel niet langer uit en maak nu werk van jouw eerste stappen richting jouw persoonlijk doelen. Jouw welzijn komt op de eerste plaats.
BOEK JOUW GRATIS INTAKE
Boek gratis jouw intake.
Vertel ons wat je nodig hebt en we leggen samen je persoonlijke doelen vast.
Kies hoeveel keer per week je wil trainen.
Leg je eerste sessie vast via de app en kies waar je wil sporten.
Komt er toch iets tussen? Annuleer je sessie tot 24 uur op voorhand zonder ze kwijt te spelen.