RECOVERY

Last van spanning of stijfheid? Probeer cupping therapie

Cupping vindt zijn oorsprong in de Oosterse geneeskunde en bestaat al honderden jaren. Bij deze alternatieve geneeswijze plaatst je therapeut glazen of plastic cups op de huid, waarmee er een vacuüm ontstaat dat de huid en het onderliggende weefsel omhoogtrekt. Dit stimuleert doorbloeding en bevordert de ontspanning van spieren en weefsels. Ontdek waarom cupping dieper werkt dan eender welke massage.

By
PEAK Coaching
12 juni 2023

Hoe werkt cupping precies?

Bij cupping therapie zijn er twee technieken: de stationaire techniek en de massage techniek. Bij de stationaire techniek worden de cups op specifieke punten op de huid geplaatst waar veel spanning zit. Nadat een vacuüm is gecreëerd, blijven de cups gedurende enkele minuten op eenzelfde plaats staan. Bij de massage techniek wordt massageolie aangebracht, waardoor de cups makkelijk kunnen verplaatsen. De cups worden vervolgens op de huid geplaatst en in verschillende richtingen bewogen over het te behandelen gebied. Hierdoor ontstaat een masserend effect, vergelijkbaar met een diepe weefselmassage.

Waarom zou je een cupping sessie boeken?

  • Pijnverlichting: cupping kan helpen bij het verminderen van pijn in verschillende delen van het lichaam, waaronder de rug, nek, schouders en gewrichten. De cups creëren een vacuüm dat de bloedstroom naar het gebied verhoogt, wat kan helpen bij het ontspannen van de spieren en het verminderen van ontstekingen.
  • Verbeterde doorbloeding: het plaatsen van de cups op de huid creëert een zuigkracht die de bloedvaten verwijdt. Dit kan de doorbloeding verbeteren en de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de weefsels bevorderen. Het kan ook helpen bij het afvoeren van afvalstoffen en toxines.
  • Ontspanning en stressvermindering: cupping kan een ontspannend effect hebben op het zenuwstelsel. Door de cups op bepaalde punten te plaatsen, kan het de spanning in de spieren verminderen en het lichaam helpen te ontspannen. Dit kan op zijn beurt stress verminderen en een gevoel van welzijn bevorderen.
  • Verbeterde huidconditie: cupping wordt soms gebruikt om de huidconditie te verbeteren. Door de bloedcirculatie te stimuleren, kan het helpen bij het verminderen van acne, cellulitis en andere huidproblemen. Het kan ook de productie van collageen bevorderen, wat kan bijdragen aan een gezondere en jonger uitziende huid.

Ben je klaar om cupping te ontdekken? Het is belangrijk om bij een gekwalificeerd iemand aan de slag te gaan. Zeker als je bepaalde gezondheidsproblemen ondervindt of medicijnen gebruikt. Bij onze PEAK Coaches ben je aan het juiste adres. Zij volgden de opleiding cupping en behaalden met glans hun certificaat bij Wellness Academie.

Boek cupping in de PEAK Coaching app.

Your Personal Health Service. Anytime. Anywhere

HEALTH TIPS

Vijf 'quick hacks' voor bewuste bourgondiërs

INTERVIEW

Sarah Parent (Go Forest) zet boompje op over welzijn

Wij zetten jouw gezondheid in onze agenda.
Stel niet langer uit en maak nu werk van jouw eerste stappen richting jouw persoonlijk doelen. Jouw welzijn komt op de eerste plaats.
BOEK JOUW GRATIS INTAKE
Boek gratis jouw intake.
Vertel ons wat je nodig hebt en we leggen samen je persoonlijke doelen vast.
Kies hoeveel keer per week je wil trainen.
Leg je eerste sessie vast via de app en kies waar je wil sporten.
Komt er toch iets tussen? Annuleer je sessie tot 24 uur op voorhand zonder ze kwijt te spelen.